Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

L’entorn de Casado també és un frau amb títols universitaris i doctorats aconseguits il·lícitament

Descobreixen que l’assessor econòmic de Casado durant la seva presidència del PP va copiar el treball final de màster i el director de la tesi diu que no hi va participar

Àlex Huguet 25/05/2022

El frau en els estudis de Casado no només s’apliquen a qui va ser líder del PP, sinó també al seu entorn més directe. Eldiario.es ha revelat que el seu assessor econòmic mentre era president dels populars, Daniel Lacalle va aconseguir el doctorat en economia amb una tesi copiada de dalt a baix. El digital ha publicat extractes comparant el treball de Lacalle amb textos iguals d’altres autors que ho havien fet en anglès. L’anàlisi conclou que l’assessor econòmic de Casado va obtenir una qualificació de “cum laude” (la màxima nota acadèmica) amb una tesi sobre la inflació, l’atur i la productivitat a Espanya i Europa amb punts tan escandalosos com cites mal fetes, un treball final de màster copiat sencer, textos d’altres autors i gràfiques que ja havien estat publicades anys abans.

Per acabar-ho d’adobar, el professor de la Universitat de València que apareix com a director de la tesi nega haver-hi participat i haver-hi estat present el dia que Lacalle va presentar-ho davant el tribunal.