Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’ANC va proposar una alternativa per desencallar les negociacions entre Junts i ERC

L’Assemblea posa per davant la reformulació del Consell per la República perquè arribi a tots els sectors independentistes

Redacció 26/03/2021
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident de l'entitat David Fernández en roda de premsa. Imatge del 19 de febrer de 2021. (Hortizontal)

L’Assemblea Nacional Catalana va proposar una reformulació del Consell per la República per intentar desencallar les negociacions que hi ha entre Junts i ERC per tal d’investir Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat i seguir avançant cap a la independència.

Segons ha revelat El Periódico, l’ANC va proposar diumenge una nova visió d’actuació del Consell per la República, liderat pel president exiliat Carles Puigdemont. Després de reunir-se amb representants dels principals partits independentistes, l’Assemblea va posar sobre la taula la reorganització del nucli dirigent de l’entitat internacional, que estaria format per dos representants de Junts, dos d’ERC, un de la CUP, un de l’ANC i un d’Òmnium Cultural.

D’aquesta manera s’acabaria amb el recel d’ERC amb el Consell per la República, el qual veuen més afí a sectors de JxCat.