Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’ANC reivindicarà l’1-O pel seu aniversari amb actes descentralitzats a tota Catalunya

En un comunicat aquest dissabte després de la reunió del Secretariat Nacional de l’entitat a Mollerussa (Lleida), ha explicat que col·locaran plaques commemoratives de l’1-O als col·legis electorals on es […]

Avatar
Agències 04/08/2018

En un comunicat aquest dissabte després de la reunió del Secretariat Nacional de l’entitat a Mollerussa (Lleida), ha explicat que col·locaran plaques commemoratives de l’1-O als col·legis electorals on es va votar i cada territori decidirà quines activitats fer, i si és més oportú fer-ho en cada col·legi, en cada municipi o agrupant municipis.

 

Així, obriran una pàgina web per recollir totes les activitats que es programin per a l’1 d’octubre i el cap de setmana previ.

 

L’entitat sobiranista ha destacat que l’1 d’octubre de 2017 va ser el dia “en el qual el poble de Catalunya va prendre les regnes del seu propi futur i d’autodeterminació, amb una repressió i una violència sense precedents per part de l’Estat espanyol des de la instauració de la ‘democràcia”.

“Aquell dia vam ser realment sobirans i el mandat que es desprèn no es pot ni ignorar, ni devaluar. És per això que aquesta data i el seu mandat es vol valorar”, ha assenyalat.

Per això, consideren necessari commemorar el referèndum i asseguren que “es treballarà perquè es faci efectiu el mandat de les urnes” de l’1-O.

SUPORT INTERNACIONAL

El Secretariat Nacional de l’ANC també ha aprovat per unanimitat entrar en l’Organització de Nacions i Pobles No Representats, “l’única organització internacional no governamental dels pobles sense estat”.

Amb això pretenen establir vincles amb la comunitat internacional per aconseguir suports i ser “propositius en l’oferta del paper que pot jugar Catalunya com a aliada”, alguna cosa que recull el full de ruta de l’entitat.

Així mateix, ha acordat treballar per a l’anul·lació dels judicis sumaríssims del franquisme, per a l’obertura de les fosses comunes i eliminar la simbologia franquista, entre altres propostes que pretenen recuperar la memòria històrica “com a pilar bàsic d’un país reconciliat”.