Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Lambán critica de nou “insults i desqualificacions” contra ell, ara per part del secretari d’Estat per a l’Esport

Aragó també s’entossudeix a presentar una altra candidatura perquè se celebrin uns jocs d’Hivern, igual que vol fer Catalunya

Redacció 23/06/2022
El president del govern de l'Aragó, Javier Lambán, al CCEI Aragó d'Osca Data de publicació: dimarts 24 de maig del 2022, 13:40 Localització: Osca Autor: Cedida a l'ACN pel govern de l'Aragó

El president del d’Aragó, Javier Lambán, qui ara és el punt de mira pels constants desacords i que han sigut uns desacords de la retirada dels JJOO lamenta les declaracions del secretari d’Estat per a l’Esport, José Manuel Franco; pel parer del president de la comunitat és “absolutament insòlit”.

Franco ha dit aquest dijous que és una “barbàrie” que Lambán manifestés que el COE és un aliat de l’independentisme.

Lambán s’ha ofès de nou i ha aprofitat per carregar altra vegada contra l’independentisme i el COE: “Esperava agressions i insults procedents de la Generalitat, del president del COE però no d’un secretari d’estat”.

El president socialista, contradient les seves declaracions i els seus actes ha assegurat:
“No seré jo qui alimenti aquesta espiral d’insults i desqualificacions a la qual han decidit entrar alguns i que avui, i em resulta bastant penós, s’hi ha sumat el secretari d’Estat”.

En la línia dels darrers dies, Lambán ha defensat que “no hi ha hagut mai” un projecte tècnic sobre la taula, sinó que la candidatura “ha estat exclusivament dominada per interessos polítics”.

Igual que ha fet Catalunya, el president d’Aragó també s’ha entossudit a realitzar una candidatura pròpia i ha conclòs de forma contundent: “Aragó té el somni de celebrar uns Jocs Olímpics d’hivern des de fa més de 30 anys” i, així doncs, ha reiterat que passat l’estiu començaran a treballar en un nou projecte “des de zero”.