Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

L’altra cara de la llei de l’avortament del Gobierno més progressista

La nova llei no reduirà l’IVA als productes d’higiene menstrual, com al principi havia inclòs el Ministeri d’Igualtat a l’esborrany

Redacció 16/05/2022

La reforma de la llei de l’avortament té una altra cara, que no s’explica. De fet, no reduirà l’IVA als productes d’higiene menstrual, com al principi havia inclòs el Ministeri d’Igualtat a l’esborrany. Així ho ha confirmat la ministra Irene Montero en una entrevista a la Cadena SER, en què ha assegurat que “és un dels deus” que tornarà a negociar-se per als propers Pressupostos Generals de l’Estat després de la negativa del Ministeri d’Hisenda durant la negociació, que va assegurar que s’oposava a incorporar-ho a aquesta norma.

La mesura és una assignatura pendent amb la qual havien tret pit tant Unidas Podemos com el PSOE en diverses ocasions. La rebaixa de l’impost al 4% estava contemplada a l’acord del govern de coalició i va ser incorporada al projecte de pressupostos acordat per les dues formacions el 2019, però els comptes finalment van decaure. Cal recordar que ara es troba al 10%. Tal com ha avançat el Diario.es, eliminar l’impost implicaria que l’Estat no cobrés 30 milions d’euros.