Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà un ple extraordinari sobre la monarquia el 27-A

|

- Publicitat -
El ple extraordinari proposat per Junts per Catalunya i ERC per debatre sobre la monarquia a l’Ajuntament de Barcelona se celebrarà el dijous 27 d’agost a les 10 h del matí en sessió no presencial. Els grups reclamen retirar la Medalla d’Or de la ciutat i tots els títols honorífics i reconeixements personals al rei emèrit Joan Carles I, “constatar que la monarquia espanyola és successora del règim franquista” i reprovar el govern de Sánchez per “col·laborar en la fugida”.

També s’insta l’executiu espanyol i el Congrés a implementar reformes per investigar la corrupció de la monarquia, retirar els privilegis del rei emèrit, derogar els delictes de calumnies i injúries contra al Corona i anul·lar les causes i sentències per aquests delictes. Proposen “reafirmar el dret d’autodeterminació de Catalunya” i mostrar la solidaritat “amb qualsevol iniciativa per exercir el dret democràtic de la ciutadania espanyola a decidir lliurement sobre el seu model d’Estat”.

Finalment, també s’hi inclou la petició al consistori perquè doni comptes a les institucions de la Unió Europea d’aquests acords, i insti a la Comissió Europea “a actuar en defensa de l’estat de dret, tot exigint a l’Estat espanyol la deguda i estricta aplicació del Tractats que regulen les obligacions dels Estats en aquest àmbit”.
Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost
Publicitat

Opinió

Minut a Minut