Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La UGT anima a participar en la marxa unitària contra la sentència i CCOO se’n desmarca

El sindicat presidit per Javier Pacheco creu que no és “prou transversal”

Agències 25/10/2019
Manifestació en el marc de l'aturada de país del 3 d'octubre del 2017

La Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) ha animat a participar en la manifestació unitària de rebuig a la sentència del procés convocada per l’ANC i Òmnium Cultural per aquest dissabte a Barcelona. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que “mai” defalliran en “reclamar drets, llibertats, cohesió social i diàleg”, uns valors que “són més necessaris ara que mai”. “Hem participat i participarem en tots els espais compartits i plurals per a reforçar la cohesió i la convivència”, han afegit.

L’organització sindical dirigida per Camil Ros s’ha desmarcat de la posició de l’altre sindicat majoritari a Catalunya, Comissions Obreres (CCOO), que es va apartar de la convocatòria a mitja setmana perquè no la consideraven “prou transversal”. Fonts del sindicat van explicar en el seu moment que CCOO va prendre aquesta decisió després que les entitats independentistes convoquessin la manifestació sota unes consignes que no havien estat pactades i que no responien a l’espai “més enllà de l’independentisme” on creuen que s’hauria de situar la mobilització contra les condemnes.

En el comunicat d’aquest divendres, la UGT es fa seu el manifest i el lema de la manifestació, subscrit per més de 500 entitats i fet públic el passat 14-O a la plaça de Sant Jaume, un cop coneguda la sentència. Alhora, han recordat que participen en la marxa “des del màxim respecte a tota la nostra afiliació, defensant la pluralitat, que és allò que més ens identifica”. Per això, demanen que “cadascú actuï en funció de les seves conviccions personals”.