Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La restitució de Jordi Puigneró ja no és una condició per teixir acords amb ERC

El vicepresident cessat dimecres passat ha manifestat que si el seu retorn al govern ha de ser “un obstacle” no cal que sigui una condició obligatòria

Redacció 03/10/2022
El vicepresident del Govern i conseller de polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró | ACN

El vicepresident cessat dimecres passat, Jordi Puigneró, ha manifestat que si la seva restitució ha de convertir-se en un obstacle per poder teixir aliances amb ERC, no és necessari demanar-la. De fet, el mateix Puigneró ha assegurat -a RAC1- que en l’última proposta enviada als republicans, la seva restitució ja no és una condició obligatòria.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, també s’hi ha pronunciat a ‘Catalunya Ràdio’: “El mateix Puigneró ens va demanar que no volia ser cap obstacle en la possible negociació”. L’última proposta, segons ha dit, es va enviar aquest diumenge al vespre després de la reunió entre Aragonès i el secretari general de Junts, Jordi Turull. Borràs també ha negat que posar sobre la taula la possibilitat d’una qüestió de confiança sigui una deslleialtat. “No és deslleial aconseguir vots que et fan president i anar en direcció contrària?”, ha preguntat.

Cal recordar que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va destituir el vicepresident, Jordi Puigneró, en perdre-li la confiança. “Em dol, però és del tot necessari per enfortir el Govern”, va assegurar dimecres a la nit.