Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La premsa internacional s’escandalitza amb l’espionatge de Borrell

‘Blick’, un dels diaris més venuts a Suïssa, ha fet un reportatge d’investigació sobre els seguiments als representants de l’independentisme

Redacció
Redacció 12/08/2019
Josep Borrell, ministre espanyol d'Exteriors en funcions / PSOE

L’espionatge de l’Estat a l’acció exterior de la Generalitat no ha passat desapercebut més enllà dels Pirineus. Si fa uns dies, la delegada del Govern a Berlín va presentar una demanda davant la Fiscalia Federal d’Alemanya, ara és un prestigiós mitjà internacional qui ha dut a terme un reportatge d’investigació sobre els moviments de la diplomàcia espanyola per perseguir l’independentisme.
Blick, un dels diaris més seguits a Suïssa, es mostra sorprès perquè els informes de l’ambaixada espanyola recullen aspectes que no tenen res a veure amb l’activitat política dels implicats.

Entre els noms que apareixen en els documents hi ha el de Josep Costa, vicepresident del Parlament i Mathias Reynard, diputat socialdemòcrata del Parlament suís. Per intensificar la vigilància, els informadors espanyols recomanen que el Centre Nacional d’Intel·ligència instal·li una unitat fixa a Ginebra.

El mateix Mathias Reynard ha denunciat la situació a Twitter. “Espanya ha vigilat electes suïssos. Mètodes inacceptables que mostren una vegada més la negativa de qualsevol debat democràtic sobre Catalunya (presos polítics, repressió durant la votació popular…)”, ha escrit en una piulada sobre l’article de Blick.