Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La petició d’Aragonès al govern espanyol

“No té sentit polític ni pràctic que se centralitzi”, ha expressat el vicepresident català sobre el repartiment dels fons europeus

Avatar
Agències 31/07/2020
Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat / ACN

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha rebutjat la proposta del president espanyol de liderar la governança del fons europeus de recuperació. “Ningú entendria i no té cap sentit, ni polític ni pràctic que se centralitzin aquests fons”, ha criticat. “Si no ho fem arran de territori i d’acord amb les diferents realitats econòmiques i nacionals de l’Estat, això fracassarà”, ha advertit. Aragonès ha demanat “poder gestionar la part que li pertoca” a Catalunya, que la Generalitat estima en uns 30.000 milions d’euros, dels 140.000 milions que pertoquen a l’estat espanyol.

“Allò que es pot fer més a la vora de la ciutadania i del territori, fem-ho des d’allà i no des d’una administració que està lluny”, ha demanat. Aragonès ha recordat que l’absència del president Torra a la reunió de presidents autonòmics s’ha donat pel caire propagandístic de la trobada. “El Govern de Catalunya ja vam dir que aniríem a la reunió si era per treballar i fer feina. Tenim una situació prou delicada al país i no tenim temps a perdre en accions de propaganda”, ha assegurat.