Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La petició d’Aragonès al govern espanyol

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha rebutjat la proposta del president espanyol de liderar la governança del fons europeus de recuperació. “Ningú entendria i no té cap sentit, ni polític ni pràctic que se centralitzin aquests fons”, ha criticat. “Si no ho fem arran de territori i d’acord amb les diferents realitats econòmiques i nacionals de l’Estat, això fracassarà”, ha advertit. Aragonès ha demanat “poder gestionar la part que li pertoca” a Catalunya, que la Generalitat estima en uns 30.000 milions d’euros, dels 140.000 milions que pertoquen a l’estat espanyol.

“Allò que es pot fer més a la vora de la ciutadania i del territori, fem-ho des d’allà i no des d’una administració que està lluny”, ha demanat. Aragonès ha recordat que l’absència del president Torra a la reunió de presidents autonòmics s’ha donat pel caire propagandístic de la trobada. “El Govern de Catalunya ja vam dir que aniríem a la reunió si era per treballar i fer feina. Tenim una situació prou delicada al país i no tenim temps a perdre en accions de propaganda”, ha assegurat.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut