Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La NASA acusa Rússia de cremar el gas que hauria d’enviar a Europa

L’estratègia de Putin preveu fer xantatge a Europa perquè deixi de recolzar a Ucraïna

Redacció 08/08/2022
Putin a l’estadi Luzhniki | Twitter

La NASA acusa Putin de cremar desmesuradament tot el cas que no vol enviar a Europa per les sancions imposades davant la guerra d’Ucraïna i per facilitar armes al país envaït. De fet, Moscou ha reduït de forma abismal el subministrament del gas que arriba a Europa, des de l’inici de la guerra només arriba el 20%; fet que està desencadenant una crisi de subministrament.

La notícia l’ha tret a la llum la NASA, després que hagi observat flames molt grans procedents d’una estació compressora de gas a la frontera amb Finlàndia. L’estació Portovaya és el punt de partida del Nord Stream 1, on el gas natural rus es comprimeix i s’envia a través de la canonada pel Mar Bàltic fins que arriba a Lubmin; Alemanya. Aquesta estratègia de Putin té la intenció de fer xantatge a Europa i evitar així que continuï recolzant a Ucraïna.

A més, cal recordar que des de l’inici de les restriccions de subministrament, la NASA no havia enregistrat incendis regulars a l’estació compressora, però des d’aleshores, les flames han anat variant cada dia.