Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Moncloa fa l’orni i respon que no té constància d’espionatge contra ciutadans amb Pegasus

Seguretat Nacional diu que no hi ha dades que avalin una actuació del programa israelià a l’Estat

Avatar
Agències 20/07/2021
El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d'ERC Ernest Maragall arriben a la sala on ERC celebra una reunió. Imatge del 15 de juliol de 2020. (Horizontal)

El Departament de Seguretat Nacional, que depèn del Ministeri de la Presidència, no té constància d’atacs amb Pegasus contra ciutadans espanyols. Així ho assegura La Moncloa en una resposta per escrit a una pregunta formulada pel diputat del Congrés d’EH Bildu Jon Iñarritu. “No hi ha constància de denúncies, ni dades que avalin l’existència d’atacs amb el programa Pegasus a ciutadans espanyols”, afirmen. Recentment s’ha fet públic que el programari israelià s’hauria utilitzar per espiar periodistes, activistes i advocats. I és el mateix que s’hauria utilitzat per espiar l’expresident del Parlament Roger Torrent i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall, segons va revelar ‘El País’ i ‘The Guardian’ al juliol 2020.

El diputat Iñarritu ha registrat diverses preguntes per escrit sobre aquesta qüestió. Entre altres coses, pregunta per què no es mencionen a l’informe de Seguretat Nacional del 2020 els atacs amb Pegasus, quines investigacions s’han fet sobre aquest programa, quants ciutadans espanyols han estat atacats per espionatge i si el govern espanyol sap qui hi ha darrere els atacs.