Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Junta Electoral ignora les peticions del PP, Cs i Vox de cessar ara Torra com a diputat

|

- Publicitat -
La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha desestimat les peticions de PP, Cs i Vox de cessar ara el president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat del Parlament. L’acord de la JEP descarta inhabilitar el cap del Govern abans que la seva condemna per sigui ferma, tal com consta a la resolució que s’ha fet pública aquest dimarts al matí. La JEP ho ha desestimat amb un vot particular. En cas que la Junta hagués acceptat les peticions de PP, Cs i Vox, Torra s’hauria vist obligat a deixar la presidència de la Generalitat. La sentència del TSJC -que va condemnar Torra a un any i mig d’inhabilitació pel cas dels llaços grocs- no és d’execució immediata en no ser ferma.
Torra va sol·licitar ahir a la JEP de Barcelona que no admetés a tràmit o, subsidiàriament, desestimés les peticions d’inhabilitar-lo immediatament després de la condemna del TSJC. El president va al·legar que encara no hi ha sentència ferma i que la JEP no és competent per apartar-lo com a diputat ni president, sinó que cal esperar a la sentència del Suprem, l’execució de la sentència per part del TSJC i al propi Parlament. JxCat també va presentar unes al·legacions en la mateixa línia.

PP, Cs i Vox van remetre’s a la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per argumentar que són “inelegibles” els condemnats amb sentència per delictes contra l’administració pública, inclòs el de desobediència.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona insta a modificar el Codi Penal per evitar qualificar de terrorisme protestes com Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut