Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Fiscalia de Sánchez segueix estenent el seu propi virus contra els presos polítics

La repressió de la Fiscalia no s’atura ni en situacions excepcionals: rebutja el 100.2 de Junqueras, l’ampliació del de Bassa i presenta recurs d’apel·lació pel de Cuixart

Redacció
Redacció 13/03/2020

La fiscalia ha rebutjat l’aplicació de l’article 100.2 a Oriol Junqueras i també s’ha oposat a l’ampliació del de l’exconsellera Dolors Bassa. En la línia del que està fent amb tots els presos independentistes, també ha presentat un recurs d’apel·lació pel 100.2 de Jordi Cuixart, una vegada el jutjat de vigilància penitenciària el va autoritzar malgrat l’oposició del ministeri públic. Els arguments són recurrents, com ara que s’està aplicant un grau intermedi entre el segon i el tercer, o bé que els presos no estan penedits dels fets pels quals van ser condemnats.

En el cas de Junqueras, la fiscalia remarca que “continua justificant la seva activitat delictiva”, i remarca que no va ser condemnat per la seva ideologia, sinó “per la forma d’intentar portar-la a terme fora dels camins legals”. Cita declaracions de l’exvicepresident a diferents mitjans en aquesta línia.

També subratlla que l’aplicació del 100.2 “no influirà de forma positiva en les carències de tractament” de Junqueras.