Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La CUP s’entrevista amb Jordi Sánchez, Junqueras i Puigdemont en plenes negociacions

|

- Publicitat -

Diputats de la CUP-UNCPG s’han reunit aquest divendres al matí amb el president de Junts, Jordi Sànchez, i aquesta tarda es reuniran amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. La setmana que ve tenen prevista una trobada amb l’expresident del Govern Carles Puigdemont a Bèlgica. Segons els anticapitalistes, l’objectiu és “mostrar la solidaritat antirepressiva” i “abordar el moment polític actual del país, al marge de les negociacions per la legislatura”. Amb tot, les reunions coincideixen amb les negociacions que els independentistes tenen en marxa de cara a la investidura i arriben després de les crítiques dels anticapitalistes per com van les negociacions.

En una conferència política dimecres al vespre, la CUP va reclamar a ERC i a JxCat que estiguessin a l’altura en les negociacions, que sortissin de la seva zona de confort i que actuessin amb “gosadia”. A més, van posar damunt la taula un full de ruta “de consensos de país” per a les negociacions. La cap de la candidatura, Dolors Sabater, va admetre que patien per les negociacions i alertava de les “temptacions” de JxCat i ERC de “tornar a caure” en les dinàmiques de “bloqueig” de la legislatura passada. En aquest acte, els anticapitalistes també van criticar que els republicans havien donat una resposta “massa abstracta” al seu document de propostes; mentre que JxCat no els havia respost després de dues setmanes.

Publicitat

Per ara, les converses entre les formacions independentistes avancen molt lentament i tot apunta que es podria anar al límit dels terminis.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut