Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La CUP proposa crear una comissió d’investigació sobre les actuacions policials dels Mossos

El grup parlamentari presenta aquesta proposta de resolució en el marc del ple monogràfic sobre la covid-19

Avatar
Agències 01/07/2020
Pla mitja del diputat de la CUP Carles Riera en una roda de premsa davant del Departament d'Educació el 10 de juny del 2020. Horitzontal.

La CUP-CC aprofitarà el ple monogràfic de la covid-19 per a presentar una proposta de resolució que insta el Govern a crear una comissió d’investigació sobre les actuacions policials dels Mossos després del “fracàs” de l’auditoria interna. Els cupaires volen que s’analitzi els mecanismes interns de control, avaluació i correcció del cos i estudiar la possibilitat d’implementar mecanismes independents de control i fiscalització de les actuacions policials. Els anticapitalistes també presentaran una altra proposta de resolució per instar la Generalitat a retirar-se de l’acusació particular i la sol·licitud d’arxiu de totes les causes obertes contra aquells que han exercit “el seu legítim dret a la dissidència política”.

Els anticapitalistes lamenten que l’auditoria interna, que es va presentar dilluns, no especifica les actuacions policials que s’han revisat ni creuen que tingui en compte el centenar de víctimes d’agressions policials i la vulneració de drets fonamentals durant les protestes post-sentència.