Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La CUP ofereix “mà estesa” pels drets i llibertats però demana evitar els “balls de cadires”

Reguant sentencia que “pot ser la legislatura d’un nou embat amb l’Estat però depèn d’ERC i Junts que no sigui un embat de la gent contra el Govern”

Avatar
Agències 30/03/2021
La diputada de la CUP-NCG Eulàlia Reguant intervenint al ple d'investidura del 30 de març.
La portaveu de la CUP-NCG al Parlament, Eulàlia Reguant, ha advertit aquest dimarts ERC i JxCat que depèn d’ells que la propera legislatura “no sigui un embat de la gent contra el Govern”. En una intervenció durant el debat d’investidura de Pere Aragonès, Reguant ha assegurat que l’organització mantindrà la “mà estesa per convertir la legislatura en una lluita pels drets de la gent i la llibertat del país”. Ha alertat que tindran el “puny tancat” davant qui vulgui “confondre” i prioritzi els interessos de partit per davant de la gent. “Qui no posi al centre a la gent sinó els balls de cadires”, ha concretat. La CUP votarà a favor de la investidura però han recordat que el full de ruta independentista no pot oblidar les necessitats socials.
“ERC, deixin de dir que tot va bé, és evident que no”, ha apuntat Reguant. “Pot ser la legislatura d’un nou embat amb l’Estat però depèn d’ERC i Junts que no sigui un embat de la gent amb el Govern”, ha sentenciat. La CUP també ha criticat que s’utilitzi la unitat de l’independentisme com una “arma llancívola”. “No és una proclama, ni se la pot adjudicar a cap partit perquè llavors no és unitat, sinó partidisme”, ha recordat.

Han celebrat que Junts “parli de polítiques socials” però han apuntat que “comencem malament” si no volen acceptar uns “acords de mínims”. “No hi ha acords estèrils per garantir drets. La renda bàsica universal no es toca. És una eina bàsica per garantir drets, és la base de la llibertat republicana”, ha esgrimit. Reguant ha apostat per ampliar l’acord per la investidura signat amb ERC i ha reivindicat atendre les “necessitats urgents” de la ciutadania al mateix moment que ha recordat que existeixen limitacions pel marc constitucional. També ha criticat que l’Estat no “afluixi” amb la “repressió”.