Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP diu ara que si hi ha un acord “suficientment profund” podria entrar al Govern

|

- Publicitat -

El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà (CUP), ha afirmat que els ‘cupaires’ no han tancat el debat sobre si poden entrar en el Govern, ja que s’ho podrien plantejar si l’acord de govern “és prou profund i suposa voluntat de transformació”. “L’acord és prou profund perquè nosaltres tinguem més responsabilitat? Si és així la CUP ho valorarà en el seu moment i decidirà si pot entrar o no”, ha dit en una entrevista al costat de la diputada de la CUP Laia Estrada difosa per la formació en el marc de la iniciativa ‘La CUP respon’, amb la qual pretenen explicar-se i debatre allunyant-se del soroll del dia a dia.

Juvillà ha explicat que el debat sobre si la CUP pot entrar al Govern està obert sempre perquè “no és un debat estàtic, és un debat dinàmic”, i que es decideix en funció del que es pretén fer i no dels càrrecs que es poden ocupar. També ha reivindicat que els ‘cupaires’ han tingut una actitud proactiva després de les eleccions per a aconseguir un acord, i ha destacat que amb ERC s’han entès perquè quan els han traslladat les seves propostes hi ha hagut correspondència, però que això no ha succeït amb Junts i amb els comuns: “Ens agradaria que els comuns tinguessin una actitud més proactiva en la defensa social i nacional”.

Publicitat

Sobre el Consell per la República, Juvillà ha apostat per reformular els seus objectius i la seva governança perquè tingui una “importància decisiva” en la internacionalització del procés independentista. Per part seva, Estrada ha sostingut que l’acord aconseguit amb ERC es basa en “qüestions que són consensos del país” que creu que haurien de compartir tots els partits independentistes.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M

A més, ha defensat que aquest acord contempla que es tracta d’una legislatura de confrontació amb l’Estat des del primer dia: “El referèndum l’hem de ficar en aquest procés d’acumulació de forces i de sumes de desobediències institucionals en els diferents plans, no sols en el Parlament, acompanyades d’acció de carrer”. Sobre la taula de diàleg, ha negat que en el pacte la CUP reconegui el valor de la negociació amb l’Estat perquè considera que no es pot parlar ni d’autodeterminació ni d’amnistia, sinó que el veuen com un acord en el qual “ERC accepta posar un termini”, però que els ‘cupaires’ no participaran en la taula.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut