Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La CUP descarta formar part d’un govern de concentració perquè JxCat i ERC “només volen conservar l’autonomia”

|

- Publicitat -

No s’ha generat l’escenari adequat. Aquest és el motiu pel qual la formació de la CUP descartaria formar part d’un govern de concentració amb JxCat, ERC i els comuns. A hores d’ara, els anticapitalistes creuen que no s’han generat les condicions òptimes per aquesta resposta perquè “volen mantenir l’autonomia”. El protaveu de la CUP, Carles Riera, ha assegurat que no es posen d’acord amb els partits independentistes en “la unitat estratègica” perquè no comparteixen la tesi de com “reforçar les institucions autonòmiques”.

Per a Riera, que ho ha explicat a Catalunya Ràdio, les institucions fortes “són les que no acaten les decisions de l’Estat”. Així doncs, si bé ERC i JxCat creuen que aquesta fórmula enfortiria les institucions catalanes, els anticapitalistes creuen que els dos partits volen “reforçar les institucions autonòmiques”. A més, Riera ha afirmat que “si les coses han de seguir així, millor que hi hagi eleccions. No estem en condicions d’aprovar els pressupostos”, ha conclòs.

Publicitat

Tot i això, la CUP s’alegren que  “JxCat i ERC es posin d’acord en alguna cosa”, però “la CUP no té a l’agenda un govern de concentració autonòmic”. Sobre el contingut de la sentència, “els indults, políticament, són una derrota; l’amnistia és col·lectiva i implica que s’elimina la pena i el delicte. No obstant, la nostra preferència és l’absolució”.

 

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut