Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP denuncia que Junts va voler limitar el vot de Puig a una acció simbòlica

|

- Publicitat -

Tensió entre partits independentistes per la defensa d’un escó. Segons ha denunciat la CUP en una carta a la militància, Junts va voler limitar el reconeixement del vot delegat del diputat Lluís Puig a una “declaració merament simbòlica” que “topava amb les limitacions derivades de la necessitat que s’executessin tots els tràmits parlamentaris corresponents per fer-la efectiva”.

La formació anticapitalista assegura que la proposta inicial de JxCat era “assumir la imposició” del Tribunal Constitucional i que, per evitar-ho, van pressionar la Mesa del Parlament per assumir “totes les responsabilitats polítiques i jurídiques” de comptabilitzar el vot de Puig.

Publicitat

Per la seva part, la presidenta del Parlament, ho nega categòricament. “Des del primer moment vaig dir que arribaríem fins on calgués, assumint totes les conseqüències”, ha dit, tot afegint que va ser precisament ella qui va “plantejar a la Mesa” que fos aquest organisme “el que se’n fes plenament responsable” de les accions.

Mencions al cas Juvillà

Tanmateix, el comunicat dels cupaires afirmen ser ells qui van “plantejar” aquesta decisió. “No avalarem en cap cas que els fets no concordin amb les declaracions i missatges, com ja va passar amb el cas de Pau Juvillà, en què la presidenta del Parlament mentre deia públicament que defensaria el seu escó i aniria fins al final, no només no complia sinó que va acabar responsabilitzant els funcionaris de no haver executat els actes que ella mateixa es va comprometre a realitzar”, es queixen en la carta.

Juvillà ha defensat en una contundent piulada que la CUP va entrar a la Mesa per “barrar el pas a la ultradreta, defensar la sobirania de la cambra i també els diputats i les diputades que veuen perillar els seus càrrecs per exercir la democràcia”. Al tuit, adjunta la notícia de les exigències que trasllada la seva formació a Borràs.

Et pot interessar  La CUP assegura que després de les eleccions "actuaran perquè no es repeteixi el que ha passat aquesta legislatura"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut