Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP avisa Sánchez de futurs “embats” de l’independentisme

|

- Publicitat -

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha acusat el president del Gobierno, Pedro Sánchez, “d’immobilisme” i l’ha avisat que vindran “nous embats” de l’independentisme com van ser-ho l’1-O o les mobilitzacions convocades pel Tsunami Democràtic després de la sentència del procés. Vehí ha afirmat que els indults o la taula de diàleg no suposen cap “solució col·lectiva” per molt que puguin servir per negociar els pressupostos de l’Estat “amb ERC o JxCat“. La diputada de la CUP ha advertit, a la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés, que l’independentisme tornarà a guanyar les eleccions a Catalunya el 14-F i ha preguntat: “Estarà disposat a negociar amb perspectiva democràtica i respecte al nostre poble?”.

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha defensat el paper que ha tingut el seu executiu en la desjudicialització del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol amb el diàleg i l’aposta per una “agenda per al retrobament” que “no és partidista” i “allarga la mà a tots els partits per superar una etapa negra de confrontació”. “Estem per resoldre el conflicte polític”, ha insistit Sánchez, tot i que ha dedicat part de la resposta a culpar la situació política als dirigents que “vulneren sistemàticament” les resolucions judicials, en una al·lusió clara al president Torra.

Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut