Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP aprova permetre que els seus diputats puguin estar-se al càrrec durant dos mandats

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional de la CUP ha aprovat permetre que els seus càrrecs supramunicipals –ara per ara, diputats- puguin estar-se al càrrec durant dos mandats. La formació no entén un mandat com una legislatura de quatre anys, sinó que precisa que “comptarà com a mandat complert” qualsevol que sigui “superior als dos anys”. L’esmena que recull estendre aquesta limitació als electes de la CUP, la número 33, forma part de la ponència organitzativa dels anticapitalistes. Un document que l’assemblea que s’ha fet a Celrà (Gironès) ha avalat, però que ara s’haurà de ratificar el proper 28 de juliol. Just el dia en què se sabrà també si la ponència política, la que recull el gir estratègic que proposa la cúpula, també ha rebut el suport de la militància.

L’Assemblea Nacional de la CUP a Celrà ha debatut aquest diumenge dues ponències. La primera, l’organitzativa, fa referència a l’estructura de la formació. I és la que inclou l’extensió de la limitació de mandats per als electes supramunicipals (ara per ara, els diputats).

Publicitat

L’esmena que ho recull –la número 33- s’ha aprovat d’inici a mà alçada. I posteriorment, s’ha ratificat en urna. En concret, el text explicita que “la durada màxima consecutiva d’una persona en càrrecs representatius d’elecció directa supramunicipal serà de dos mandats”. La CUP, però, també subratlla que per als anticapitalistes “comptarà com a mandat complert” qualsevol legislatura que sigui “superior als dos anys”.

La ponència organitzativa també recull que, a partir d’ara, la CUP aprimarà l’estructura del partit en comptes d’incrementar quotes a la militància. Els anticapitalistes prioritzaran la despesa en acció política i no renovaran aquells alliberats de la formació quan deixin la feina o se’ls acabi el contracte. La proposta, en aquest cas, s’ha aprovat per majoria durant l’Assemblea Nacional.

Et pot interessar  La CUP insta el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC i no "fer de comparsa de les polítiques de la dreta"

Ratificar-la el dia 28

La ponència organitzativa de la CUP ja ha rebut l’aval de la militància. Tot i això, ara s’haurà de ratificar el dia 28 de juliol. Justament, el mateix dia en què se sabrà si la nova ponència política dels anticapitalistes tira endavant.

Entre els eixos clau d’aquesta ponència –l’estratègica, com la defineix la CUP- s’hi troba la voluntat dels anticapitalistes d’abandonar el bloqueig frontal i passar a fer una oposició més propositiva. I en cas de noves eleccions, fins i tot, no descartar entrar a Govern. La formació destaca que, en definitiva, allò que els guia és traslladar al Parlament la lògica que ja apliquen als municipis.

A aquesta ponència s’hi van presentar fins a 101 esmenes, que han acabat reduint-se a 41 (entre les quals, n’hi ha una a la totalitat). El debat al voltant d’aquestes esmenes s’ha fet aquesta tarda i s’ha repartit en 22 grups de treball diferents (amb l’objectiu de transaccionar-les). Ara, la ponència política es traslladarà al territori, on les diferents assemblees de la CUP també podran debatre-la. El document es votarà, via telemàtica, entre els dies 26 i 28 de juliol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut