Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La CUP acusa la Generalitat de negociar l’ampliació de l’Aeroport “d’amagat”

Estrada: “L’ampliació de l’Aeroport és un projecte només d’interès espanyol”

Avatar
Agències 22/08/2021
Pla d'una noia que mostra un cartell de Tsunami Democràtic cridant a la gent a mobilitzar-se a l'aeroport

La diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada ha acusat la Generalitat de negociar l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat amb el Govern “d’amagat i enmig de les vacances”. Ho ha dit en una entrevista d’Europa Press, en preguntar-li per la reunió sobre l’ampliació de l’Aeroport entre el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, a Madrid a principis d’agost.

Estrada ha criticat que el Govern estigui negociant aquest projecte amb el Govern perquè, a parer seu, la legislatura havia de ser de confrontació amb l’Estat, i creu que l’ampliació de l’Aeroport implica el “retorn del peix al cove”, en al·lusió a la política durant els anys de govern de Jordi Pujol d’anar aconseguint competències.

Per Estrada, l’ampliació de l’Aeroport és un projecte “només d’interès espanyol”, ja que la matèria aeroportuària és competència de Govern i no de Catalunya, afirma. A més, segons ella, aquesta operació no respon a les necessitats i prioritats en infraestructures que té Catalunya, que creu que té un dèficit en aquest sentit i que s’està produint un “greuge territorial”.

“Es destinen 1.700 milions d’euros per ampliar l’Aeroport i connectar Reus (Tarragona) amb Girona via alta velocitat, però en canvi resulta que en matèria ferroviària es requereixen infraestructures, que estan pendents de fer-se”, ha incidit.

“ÉS CONTRADICTORI”
Estrada ha assenyalat que l’ampliació de l’Aeroport també tindrà implicacions ambientals importants, i retreu al Gobierno i a la Generalitat que pregonin “els principis de lluita contra el canvi climàtic i la transició ecològica, perquè és contradictori amb projectes d’aquest tipus, relacionats amb l’augment de les emissions”.

Finalment, ha criticat als comuns per fer “un paperot considerable” en criticar aquest projecte d’ampliació formant part de Govern: segons ella, per ser coherents haurien de trencar el pacte de govern.