Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

La complicitat de Puigdemont amb Asens arran de les declaracions de Rufián

El president a l’exili agraeix les paraules d’Asens, malgrat les discrepàncies ideològiques

Redacció 27/05/2022
Carles Puigdemont a la presentació de l'estratègia internacional del Consell per la República a Brussel·les Data de publicació: dimecres 16 de febrer del 2022, 12:17 Localització: Brussel·les Autor: Marta Vidal

El president del grup parlamentari de Podemos a la cambra baixa espanyola, Jaume Asens, ha retret aquest divendres al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que “parli amb un cert menyspreu” dels exiliats. I és que el republicà li va etzibar ahir, dijous 26 de maig: “Deixa d’anar tant a Waterloo, va”.
Aquestes declaracions van comportar polèmica i de fet, encara ressonen per xarxes.

Aquest migdia, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha volgut enviar unes paraules d’agraïment a Asens, malgrat les discrepàncies polítiques i ideològiques i a més, carregar de nou contra el comentari de Rufián. Puigdemont deixa palès en una piulada: “El valor del compromís es posa a prova quan defenses drets fonamentals malgrat la discrepància ideològica i les incomoditats que comporta” i ha afegit “És el que en Jaume Asens sempre ha fet quan ha abordat la repressió de què som víctimes, sigui anant a les presons o a l’exili”. El tuit ha acabat amb un “Gràcies!”