Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

JxCat demana a la Fiscalia que resolgui “immediatament” el cas del fiscal de l’Audiència assenyalat per espiar Puigdemont

Pujol reclama que Carlos Bautista expliqui què feia a Bèlgica, quanta gent va participar en l'operació i que l'Estat demani perdó

|

- Publicitat -

El portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol ha demanat a la Fiscalia que resolgui “immediatament” la polèmica pel cas del fiscal de l’Audiència Nacional assenyalat en la investigació belga sobre l’espionatge a Carles Puigdemont. En un contacte amb la premsa des de les portes del Suprem aquest dimarts al matí, Pujol ha reaccionat així a l’exclusiva de l’ACN sobre Carlos Bautista. “Això els fiscals no ho han de fer, i els estats seriosos no s’han de comportar així”, ha reflexionat el portaveu adjunt de JxCat. Pujol també ha reclamat a Bautista que expliqui què feia a Bèlgica, a quin grup es dirigia, quanta gent va participar en la suposada operació, i que l’Estat demani “perdó”. Es tracta d’una “situació gravíssima”, segons el diputat independentista.

“Tots els qui ens dediquem a la política ens podem preguntar quantes balises portem sota el cotxe”, ha afegit Pujol que, amb sarcasme, ha preguntat: “Ens hem de despertar al matí i mirar sota el cotxe a veure si Carlos Bautista ha passat a prop de casa i ha decidit que, en comptes de Brussel·les, opera a Barcelona a l’estil Pepe Gotera y Otilio?”. Finalment, el portaveu adjunt de JxCat ha remarcat que en un govern i en un Estat “normal” el seu president ja estaria “fent les maletes”, l’expresident estaria demanant una compareixença pública, i l’exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría i l’últim ministre de l’Interior estarien fent “tres quarts del mateix”.

Publicitat

Segons ha pogut saber l’ACN de fonts policials, la policia belga assenyala en els seus informes Carlos Bautista Samaniego, un dels principals experts estatals en euroordres. Els agents el situen a finals de gener del 2018 en un hotel de Brussel·les que consideren clau en l’operació d’espionatge arran d’una trucada d’una de les targetes SIM britàniques relacionada amb les balises. El fiscal espanyol era a Brussel·les, en aquell hotel i durant la mateixa setmana que la policia belga creu que va començar el seguiment, segons les mateixes fonts.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

Al mateix establiment, i després d’una àmplia investigació de tots els hostes, també assenyalen com a persones d’interès un empresari espanyol, un home que consideren relacionat amb el Ministeri de Justícia i tres informàtics. Però la jutgessa belga que porta el cas ha decidit, per ara, no estirar més del fil i rebutja demanar explicacions a l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut