Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Junts veu com un “acudit” la taula de diàleg amb Catalunya i defensa el compromís de la formació amb la independència

|

- Publicitat -

Junts considera que sembla un “acudit” la taula de diàleg amb Catalunya que els governs central i català tenen previst reactivar, i descarta, per “coherència”, que els dirigents d’aquest partit tinguin un gest semblant a la carta del líder d’ERC, Oriol Junqueras, en què rebutjava l’unilateralitat del procés independentista de Catalunya.

En declaracions al programa ‘Parlamento’, de RNE, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha rebutjat que els presos polítics de la seva formació segueixin els passos de Junqueras perquè, segons ha apuntat, si per alguna cosa ha destacat el seu partit en els últims anys és per la “coherència”.

Publicitat

“El nostre discurs, reivindicacions i principis són exactament els mateixos que el primer dia, i tants els membres de Junts que estem fora com els seus presos polítics han mantingut aquesta coherència i compromís amb la independència de Catalunya”, ha manifestat.

“No estem per regalar vots a canvi de res”

En aquest sentit, Nogueras ha admès que, si bé els indults que el Govern central pretén concedir als presos del procés poden alleujar el dolor i les seves famílies, ha insistit que la crisi política catalana passa per l’amnistia i la independència.

I, per a això, la portaveu independentista ha subratllat la disponibilitat de Junts a dialogar sempre –“mai no ens hem negat”, ha dit– però ha qüestionat la taula de diàleg, que, a parer seu, “sembla més un acudit que una realitat”. “No estem per regalar vots a canvi de res”, ha postil·lat.

En ser preguntada en aquest punt si creu que ERC rendibilitzarà la sortida de presó dels presos de l’1-O, la dirigent de Junts ha rebutjat la possibilitat que es parli de “mercadeig” amb la llibertat d’aquests polítics que, segons ha destacat, “són de la Generalitat de Catalunya, no dels partits”.

Et pot interessar  Junts creu que l'informe de la Comissió de Venècia que va demanar el PP va precipitar l'acord: "Gol en pròpia porta"

En aquest punt, ha defensat la necessitat que les forces independentistes a Madrid vagin de la mà en els assumptes que concerneixen a Catalunya actuant amb “unitat de criteri”, com reclama Junts “des de fa temps”, però ha admès que “els està costant”.

És “imprescindible” anar plegats a Madrid

Tot i que hi ha aquest que existeixen coordinació “en alguns temes”, ha recalcat que per al seu partit és “imprescindible” que els partits secessionistes treballin junts en tots els assumptes relatius a la independència de Catalunya.

En un altre ordre de coses, i preguntada sobre si comparteix l’acostament de la Generalitat de Catalunya amb La Zarzuela durant la recent visita del rei, Nogueras ha puntualitzat que tant ERC com Junts comparteixen “l’absolut rebuig” a la figura del cap de l’Estat.

De fet, ha destacat que així ho han evidenciat en els últims anys, en què ni el Govern ha convidat el rei ni ha acudit als actes que ha convocat Felip VI a Catalunya, només als convocats “per tercers”, amb independència que hi fos ell o no.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut