Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junts reafirma el ‘No’ als PGE i afirma que “mercadejar” amb la llengua “només beneficia el PSOE”

|

- Publicitat -

JxCat ha confirmat que els seus quatre diputats al Congrés votaran en contra dels pressupostos generals de l’Estat de 2022. La portaveu de Junts a la cambra baixa, Míriam Nogueras, ha denunciat en roda de premsa aquest dimecres a la tarda que en aquests últims tres anys s’ha demostrat que el pactisme del PSOE és “fum”.

“Estem retrocedint i no ens podem permetre tornar-nos a equivocar”, ha advertit Nogueras, que ha insistit a demanar “unitat” de l’independentisme. La diputada ha criticat que “mercadejar” amb la llengua -en referència a l’acord de l’executiu espanyol amb ERC sobre la llei audiovisual- “només beneficia al PSOE, que salva els pressupostos, però no blinda la llengua catalana”.

Publicitat

“Només hi ha una manera de salvar la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país i és materialitzar la independència”, ha assegurat Nogueras, que ha argumentat que la protecció del català “no és una partida pressupostària” i “no és cap concessió, sinó una obligació”.

Nogueras ha esperat “unitat” de l’independentisme per defensar la llengua en el sector audiovisual així com el català a les escoles. “El mateix dia que es pacta l’audiovisual, el Supremo es carrega la immersió lingüística”, ha criticat.

Segons JxCat, el Gobierno porta un “vestit de progressista”, però a l’hora de la veritat acaba votant a favor de situar la cúpula judicial “en mans de la ultradreta”. Nogueras ha dit que cal “deixar de donar tantes oportunitats al PSOE”, que “fa temps que ha decidit que la unitat d’Espanya és molt més important que el benestar dels catalans”.

Nogueras també ha criticat que l’executiu espanyol rebutgés la seva esmena, que es va aprovar amb els vots de l’oposició, sobre crear un fons covid de 9.000 MEUR. Fonts de JxCat han defensat que és una esmena que es pot executar i han explicat que el Gobierno no ha presentat cap vot particular per retirar-la del dictamen dels PGE.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut