Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Junts pressiona perquè el Govern avali les fiances imposades pel Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha considerat aquest dilluns que el Govern ha d’avalar la fiances imposades pel Tribunal de Comptes a 34 exalts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior exercida entre 2011 i 2017, que ascendeixen a 5,4 milions d’euros que han de dipositar-se abans del 21 de juliol. “Atès que són treballadors o extreballadors del Govern, toca al Govern avalar aquestes fiances, protegir els seus treballadors i fer aquest primer pas contundent i sense fissures de no deixar a ningú enrere. Aquests treballadors han actuat sota directrius polítiques de la Generalitat”, ha subratllat en roda de premsa telemàtica.

Segons Artadi, els serveis jurídics de la Generalitat estan explorant les diferents fórmules de les quals disposa, com consideren que han fet en cada situació, i creu que s’ha d’assumir aquest compromís polític “per a protegir els 34 exalts càrrecs i la pròpia legitimitat del Govern”. Així, ha explicat que la voluntat és treballar una fórmula “el més sòlida i concreta possible” que hauria de passar pel Consell Executiu de la Generalitat, i Junts no descarta reunir de nou la seva executiva aquesta setmana per prendre decisions sobre aquest tema en funció de com evolucioni a nivell jurídic aquesta situació i la dels afectats pel Tribunal de Comptes per la consulta del 9N de 2014.

Publicitat

La dirigent de Junts ha defensat que els 34 exalts càrrecs afectats van actuar sota premisses de la Generalitat i de partits que es van presentar a les eleccions “amb programes legals i legítims no recorreguts per ningú, i en aquest marc es persegueix els treballadors per fer allò per què els ciutadans van votar”. Sobre si s’hauria de reactivar la caixa de solidaritat, Artadi ha admès que és un òrgan que ha ajudat a moltes persones, però considera que com a partit i des del Govern s’estan centrat en una “estratègia” pròpia per part de la Generalitat.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

Artadi també ha expressat la “preocupació” de Junts per “la involució de drets i llibertats de la ciutadania que suposaria la reforma de la Llei de Seguretat Nacional que està preparant el Gobierno del PSOE i Podemos”. Per això ha fet una crida als partits “a aturar aquesta barbaritat”. 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut