Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts, equidistant: Donarà suport a la reforma de la llei de Política Lingüística si hi ha “consens polític i social”

|

- Publicitat -

Junts ha avisat que només donarà suport a la reforma de la llei de Política Lingüística si hi ha “consens polític i social” al seu voltant. Així ho ha dit el portaveu del partit, Josep Rius, que ha recordat que la formació es va despenjar de l’acord inicial amb ERC, PSC i comuns arran de les crítiques d’entitats en defensa de la llengua i del català a l’escola. El portaveu ha assegurat que s’està fent reunions amb diverses entitats per fer modificacions a la proposta inicial que puguin generar consensos. Si no s’aconsegueix aquest consens, ha advertit que Junts tampoc donarà suport a la reforma. Rius ha insistit que no avalaran “cap pas enrere en la immersió lingüística”.

El portaveu de Junts ha remarcat que la proposta de reforma ha de comptar amb el consens polític, però també social. En aquest sentit, ha recordat que entitats com Òmnium, Plataforma per la Llengua, o organitzacions del sector educatiu es van oposar a la modificació.

Publicitat

Amb tot, no ha volgut aclarir si estan disposats a fer modificacions perquè tant aquestes entitats com la CUP –que no va formar part del pacte- subscriguin l’acord, però a costa del suport d’alguns dels partits inicials, com el PSC. “Com més ampli sigui el consens, millor”, s’ha limitat a dir.

Rius ha assegurat que després que el seu partit fes marxa enrere en la reforma de la llei la resta de formacions “han secundat aquesta posició”. Segons el portaveu, van frenar la proposta “per millorar el text però també per ampliar el consens imprescindible”.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut