Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Junts demana a Aragonès que aclareixi si prefereix pactar els pressupostos amb el PSC o amb ells: “No farem de comparsa”

Rius insta el Govern a “accelerar” les negociacions” i a oblidar els “equilibris de la política espanyola”

Agències 28/11/2022
El portaveu de Junts, Josep Rius, en roda de premsa Data de publicació: dilluns 28 de novembre del 2022, 17:09 Localització: Barcelona Autor: Gerard Artigas

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aclareixi si prefereix el suport del PSC per als pressupostos del 2023 després que ERC facilités l’aprovació dels comptes estatals. “Si hi hagués un pacte, que ens ho expliquin i pararem màquines perquè en cap cas JxCat farà de comparsa”, ha advertit aquest dilluns en roda de premsa. Rius ha assenyalat que els republicans van aprovar els pressupostos de l’Estat i ha plantejat si ho van fer “per buscar el suport del PSC”.

“No sabem si és així”, ha matisat, però ha assegurat que ERC ha tingut “molta vocació per pactar” al Congrés dels Diputats. “No sé si és a canvi que el PSC pugui pactar uns pressupostos a Barcelona”, ha preguntat el també diputat al Parlament.

El partit liderat per Laura Borràs i Jordi Turull té previst de fer arribar una proposta “en positiu” sobre els comptes catalans al Govern, però ha reclamat que “acceleri” les negociacions” i a fer els comptes pensant “en clau catalana i no en els equilibris de la política espanyola”. “Entenem que la minoria del Govern, amb només 33 diputats, obligui el president Aragonès a buscar suports, però per això l’instem a accelerar les negociacions”, ha subratllat Rius, que ha exigit diligència en l’entrega de documentació.