Diumenge, 5 de febrer de 2023 - Edició 1655
La República

Junqueras passa a l’atac: Denuncia que Marchena no el podia condemnar i demana la suspensió de la inhabilitació al TC

El vicepresident de Catalunya represaliat i president d’ERC ha criticat que la immunitat com a eurodiputat l’aplicava en el moment que se’l va condemnar i exigeix que s’aixequi la pena d’inhabilitació a la seva contra

Redacció 03/12/2021

El vicepresident de Catalunya represaliat i actual president d’ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat que Manuel Marchena, president de la Sala Segona del Tribunal Supremo, no podia condemnar-lo perquè en el moment que se’l va sentenciar tenia immunitat com a eurodiputat.

Així, Junqueras ha volgut posar de manifest que s’estan vulnerant els seus drets polítics, atès que la pena d’inhabilitació de tretze anys, que el Gobierno no va indultar, suposa un dany irreparable. El president d’ERC ha apuntat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va afirmar que tenia immunitat quan va ser condemnat per sedició, i per tant, reclama que se li aixequi la inhabilitació.

Junqueras ha inclòs els arguments del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que han evidenciat que Puigdemont, Ponsatí i Comín tenen immunitat. Per tant, mostra el desastre de les qüestions prejudicials de Pablo Llarena, i demana que també es tingui en compte el seu cas.

En altres paraules, que s’ha demostrat en diversos òrgans judicials europeus la immunitat d’altres polítics independentistes que han suspès les ordres europees de crida i cerca. La defensa de Junquera insisteix que s’està produint un dany irreparable al president d’ERC i reclama que s’hi posi solució tan aviat com sigui possible.