Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Junqueras deplora que Juan Carlos I s’hagi “fugat amb absoluta impunitat”

“L’extrema dreta viu enquistada als aparells de l’Estat i ha protegit una monarquia cada cop més legitimada per aquests”

Avatar
Agències 04/08/2020
Pla mitjà d'Oriol Junqueras abans d'entrar a la presó de Lledoners sense el tercer grau. Imatge del 28 de juliol del 2020. (Horitzontal)

El vicepresident legítim líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat l'”absoluta impunitat” amb què el rei emèrit Joan Carles I “‘s’ha fugat”. Ho ha fet en un article publicat aquest dimarts a ‘Nació Digital’ en què ha acusat el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional per haver “xiulat i conviscut amb la corrupció” sense haver demanat responsabilitats a l’exmonarca. La Casa Reial va fer públic ahir dilluns que  Juan Carlos I pretenia marxar de l’Estat espanyol i que així ho havia comunicat al seu fill, Felip VI.

Per a Junqueras, la monarquia borbònica és “corrupta fins a les entranyes” i ha gaudit de “la connivència dels principals partits polítics espanyols” i de les estructures de l’Estat. “L’extrema dreta viu enquistada als aparells de l’Estat i ha protegit una monarquia cada cop més legitimada per aquests en el seu vèrtex”, ha deplorat.

Segons el president d’ERC, la transició espanyola es va fonamentar en “la impunitat de la dictadura criminal de Francisco Franco i la consolidació de la restauració borbònica planificada pel dictador”. “Ara, no han pogut sostenir més la farsa i intentaran protegir el règim monàrquic lliurant de tota responsabilitat al fill de l’emèrit per preservar la institució”, ha vaticinat.

Relacionats