Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Junqueras deplora que Juan Carlos I s’hagi “fugat amb absoluta impunitat”

|

- Publicitat -

El vicepresident legítim líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat l'”absoluta impunitat” amb què el rei emèrit Joan Carles I “‘s’ha fugat”. Ho ha fet en un article publicat aquest dimarts a ‘Nació Digital’ en què ha acusat el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional per haver “xiulat i conviscut amb la corrupció” sense haver demanat responsabilitats a l’exmonarca. La Casa Reial va fer públic ahir dilluns que  Juan Carlos I pretenia marxar de l’Estat espanyol i que així ho havia comunicat al seu fill, Felip VI.

Per a Junqueras, la monarquia borbònica és “corrupta fins a les entranyes” i ha gaudit de “la connivència dels principals partits polítics espanyols” i de les estructures de l’Estat. “L’extrema dreta viu enquistada als aparells de l’Estat i ha protegit una monarquia cada cop més legitimada per aquests en el seu vèrtex”, ha deplorat.

Publicitat

Segons el president d’ERC, la transició espanyola es va fonamentar en “la impunitat de la dictadura criminal de Francisco Franco i la consolidació de la restauració borbònica planificada pel dictador”. “Ara, no han pogut sostenir més la farsa i intentaran protegir el règim monàrquic lliurant de tota responsabilitat al fill de l’emèrit per preservar la institució”, ha vaticinat.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut