Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Josep Costa “no reconeix l’autoritat” del TSJC i no hi declararà

L’exvicepresident I del Parlament ha denunciat que considera que no té sentit dialogar amb uns jutges i fiscals repressors. Ha afirmat que no compareixerà al TSJC i diu que el seu objectiu és “guanyar la batalla a Europa”

Avatar
Agències 15/09/2021
Josep Costa, afirmant en un vídeo penjat a Twitter que no anirà a declarar al TSJC

El vicepresident I del Parlament des de 2018 fins a març de 2021, Josep Costa, ha explicat que no compareixerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Costa ha estat citat per declarar perquè l’investiguen de desobediència amb el Tribunal Constitucional. Ha exposat que ja va exposar que no reconeixia l’autoritat aquest Tribunal, perquè “no està disposat a establir una taula de diàleg amb jutges i fiscals repressors, que no tenen nocions bàsiques del que és la separació de poders”.

Així, Costa ha explicat que no es presentarà, perquè “el meu objectiu és guanyar aquesta batalla a Europa” i ha subratllat que el TSJC no té capacitat per jutjar els acords i debats del Parlament. És a dir, ha denunciat la politització de la política, que intenta limitar el Parlament de Catalunya, així com atemorir als càrrecs electes encarregats d’assegurar-ne el bon funcionament. Costa confia en els òrgans judicials europeus per decidir si va desobeir o no al Tribunal Constitucional en el desenvolupament de les seves funcions.