Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Jordi Sànchez presenta un recurs contra la suspensió del tercer grau

|

- Publicitat -

Jordi Sànchez ha presentat un recurs contra la decisió del jutjat de vigilància penitenciària de suspendre el seu tercer grau. Segons l’advocat Jordi Pina, la darrera decisió judicial sobre l’expresident de l’ANC i dirigent de Junts per Catalunya només la pot adoptar el Tribunal Suprem. Pina recorda que la llei només permet suspendre instantàniament el tercer grau quan la fiscalia presenta un recurs d’apel·lació davant del tribunal sentenciador, en aquest cas el Suprem, contra la interlocutòria del jutge de vigilància penitenciària, no pas, com va ser el cas, quan el ministeri fiscal presenta un recurs d’alçada al mateix jutjat de vigilància penitenciària contra la resolució administrativa dels serveis penitenciaris que concedeixen el tercer grau.

La defensa de Sànchez recorda que no es pot fer una interpretació extensiva de la llei en contra del reclús i creu que si la llei no preveu aquest extrem és perquè el legislador no ho va voler. L’escrit recorda que si bé la condemna és greu, Sànchez ja ha gaudit de diversos permisos penitenciaris i sortides a través del 100.2 i sempre ha tornat a la presó, permisos i sortides que el mateix jutjat de vigilància penitenciària número 5 han avalat anteriorment.

Publicitat

Per això, la defensa de Sànchez demana revocar la providència d’aquest dimarts del jutjat i tornar a Sànchez la classificació en tercer grau. Si el jutjat no ho fes, l’advocat demana que s’anul·li la providència per absència de motivació. Segons Pina, la providència no exposa els motius de la suspensió del tercer grau, més enllà de la petició feta pel fiscal, i per això no hi ha arguments per rebatre. Per això, demana que s’anul·li l’anterior providència i se’n redacti una de nova més argumentada.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut