Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Jordi Sànchez: “El problema no és Puigdemont sinó com exercim l’autodeterminació”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha defensat que “el problema no és Carles Puigdemont sinó com exercir l’autodeterminació”. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3″ ha coincidit amb Carles Puigdemont que la situació dels exiliats no ha de formar part de la taula de negociació. “Una negociació del conflicte polític no ha de tenir mai sobre la taula situacions personals”, ha defensat tot i dir que no li consta que ara aquest tema estigui en les converses. Per a Sànchez, seria una “gran estupidesa” pensar que el conflicte se soluciona amb indults i el retorn dels exiliats. El dirigent de Junts insisteix que no canviarà la proposta de noms per a la delegació a la taula de diàleg i ha posat en dubte el recorregut d’aquest espai.

En la línia del que defensa aquest dijous Carles Puigdemont en un article a ‘El Punt Avui’, Sànchez ha defensat que no es va fer l’1-O per buscar una solució personal i ha assenyalat que el camí és una llei d’amnistia i no buscar solucions individuals com poden ser els indults o el retorn dels exiliats. En aquest sentit, ha defensat que aquesta qüestió no es pot posar sobre la taula com un “element de negociació”. I s’ha mostrat convençut que els polítics exiliats podran tornar a Catalunya quan els tribunals emplacin la UE a obligar a complir sentències. “A Europa, els tribunals acabaran de donar la raó davant una vulneració sistemàtica per part de l’estat espanyol”, ha assegurat.

Publicitat

Pel que fa a la taula de diàleg, ha refermat que el seu partit no canviarà la proposta de noms i ha dit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que l’acord signat per formar govern inclou reprendre la negociació allà on es va deixar i, en aquest sentit, ha recordat que sota la presidència de Quim Torra es va anar a la taula de diàleg amb una delegació que incloïa membres que no eren de l’executiu. Segons el secretari general de Junts, “no hi ha cap motiu” perquè muti aquest acord escrit.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

També ha mostrat els seus dubtes sobre el recorregut de la taula de diàleg ja que, segons diu, no hi ha les condicions. De fet, ha apuntat que el seu naixement ja va ser “estrany” perquè es va crear condicionada a la investidura de Pedro Sánchez.


Pressupostos de l’Estat

El secretari general de Junts ha dit que al seu partit no els ha agradat la presentació dels pressupostos de l’Estat i ha considerat “imprescindible” que els comptes incloguin tres coses: un fons covid que garanteixi entre 1.500 i 2.000 MEUR per a Catalunya en inversions en salut; una actitud diferent amb els fons europeus i garanties d’execució del que s’acordi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut