Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

[Vídeo] Alsina anuncia l’obertura d’una nova oficina del Govern al Quebec

La consellera ha visitat, entre aplaudiments, “l’única cambra” arreu del món que va aprovar una resolució a favor de Catalunya “en el moment més complicat del procés”

Redacció 26/05/2022
La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha visitat l'Assemblea Nacional del Quebec (Canadà).

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha visitat l’Assemblea Nacional del Quebec (Canadà) i ha anunciat l’obertura d’una nova oficina del Govern a la regió.

Acompanyada del secretari d’Acció Exterior, Gerard Figueres, i del delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Alsina, la consellera ha aprofitat el viatge per assistir a una de les darreres sessions plenàries de la cambra quebequesa, on ha estat rebuda “amb aplaudiments i dempeus”. La consellera ha remarcat que és “l’única” cambra arreu del món que va aprovar “per unanimitat” una resolució “a favor dels interessos nacionals de Catalunya en el moment més complicat del procés”.

Més els llaços entre la ciutat del Quebec i Catalunya

A banda de l’anunci de l’obertura d’una nova oficina, Alsina s’ha entrevistat amb l’alcalde de la ciutat, Bruno Marchand, i la tinent d’alcalde i responsable de relacions internacionals del consistori quebequès, Catherine Vallières-Roland. Ambdós han valorat positivament la decisió del Govern, destacant que la nova oficina permetrà “fer créixer i estrènyer encara més els llaços entre la ciutat del Quebec i Catalunya i Barcelona”. En la mateixa línia s’ha expressat Alsina, qui veu el nou espai com “un instrument que permetrà continuar construint ponts conjuntament i estrènyer encara més els llaços de profunda amistat”.

Un cop finalitzada la seva estada al Quebec, la delegació catalana s’ha desplaçat cap a Montreal, on s’estarà fins divendres per mantenir diverses reunions de treball amb les autoritats de la ciutat i visitar infraestructures clau com el port, un espai amb estrets vincles amb el Port de Barcelona a través de la iniciativa Smart Port, una aliança entre cinc grans ports internacionals que aposten per la innovació en matèries de sostenibilitat i digitalització.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert ha assegurat que els dos dies del viatge institucional al Quebec han estat “molt profitosos” i han servit per mantenir reunions amb el poder executiu i legislatiu de la regió canadenca. En aquestes trobades s’ha parlat de com l’obertura de l’oficina de Catalunya a la ciutat del Quebec pot suposar “un pas endavant” en la planificació dels pròxims 25 anys de col·laboració entre ambdós ens.