Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un ‘think tank’ unionista proposa una vil estratègia per a seduir eurodiputats no espanyols

Posen d'exemple el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que recentment ha lloat el llegat de Benito Mussolini a Itàlia

|

- Publicitat -

El Real Instituto Elcano de Estudios Internacionales i Estratégicos, un think tank creat el 2001 a Espanya, l’objectiu del qual, segons els seus estatuts, és “analitzar la política internacional des d’una perspectiva espanyola, europea i global, a més de servir com a fòrum de diàleg i discussió”. En altres paraules, un centre de pensament unionista amb seu a Madrid i que es va constituir sota la presidència d’honor del Príncep d’Astúries, qui ara és el rei d’Espanya.

En un document recent que versa sobre el Parlament Europeu, les eleccions i el paper d’Espanya a Europa, el Real Instituto Elcano considera diu obertament que han de buscar eurodiputats que no es creguin el procés català “per a recolzar-los a llocs de resposanbilitat a la PE i treballar amb ells.

Publicitat

Considera que “és important identificar eurodiputats que coneguin bé la realitat d’Espanya i les seves prioritats per a donar-los suport” perquè accedeixin a càrrecs. Asseguren que han de ser polítics de països o sensibilitats ideològiques “que connectin amb els interessos i valors dominants a Espanya”. Apunten que s’ha d’anar amb compte perquè hi haurà “peculiaritats molt sensibles, per exemple Gibraltar o per descomptat la qüestió catalana” on és fonamental seduir-los i “ser poactius, ja que el Parlament és la institució europea més porosa i susceptible d’acceptar les narratives simplistes i demagògiques”.

Complementen el seu pla d’engalipar els eurodiputats amb “una política de comunicació” i “apostant per eurodiputats d’altres nacionalitats que comprenguin aquests temes”. Així doncs, creuen que si eurodiputats no espanyols assumeixen la importància de determinats assumptes clau per a Espanya “no només es guanya efectivitat” sinó que s’aconsegueix minvar la influència d’altres (la diplomàcia catalana). Posa d’exemple, a més, el president Antonio Tajani en defensa de la Constitució i que, recentment, va lloar Benito Mussolini.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut