Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Surten a la llum àudios de Villarejo que esquitxen Esperanza Casteleiro

L’actual directora del CNI va buscar el favor de l’excomissari per dirigir els serveis d’intel·ligència espanyols

Redacció 02/10/2022
L'exdirectora del CNI Paz Esteban, la ministra de Defensa Margarita Robles i la nova directora del CNI, Esperanza Casteleiro Data de publicació: dijous 12 de maig del 2022, 14:24 Localització: Madrid Autor: Redacció

L’actual directora del CNI, Esperanza Casteleiro, es va reunir el 2016, com a mínim en dues ocasions amb l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo per maquinar com es podia alleujar la pressió judicial que l’envoltava, segons informa Público.

Durant la llarga conversa, els tres parlen sobre el futur del CNI i deixen clar que volen que el president espanyol, Mariano Rajoy, nomeni ministra de Defensa a l’aleshores secretària general del PP, María Dolores de Cospedal i que ella nomeni Casteleiro com a nova directora en substitució de Félix Sanz Roldán. De fet, Villarejo deixa caure que serà ell qui li recomani persones a Cospedal i Casteleiro no dubta en dir que anirà amb ells a les totes.

Villarejo també avisa que té informació sobre el rei emèrit Juan Carlos I i Corinna Larsen i, que en cas de ser detingut, la farà pública. Es desconeix si Casteleiro va denunciar aquest xantatge del seu llavors cap José Luis Olivera i de l’excomissari. Però, com remarca Público, el que sí que se sap és que Olivera va seguir en el seu càrrec fins a juliol de 2018, quan va ser destituït.

Robles va nomenar Paz Esteban

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va anunciar el nomenament d’Esperanza Casteleiro com a successora de la directora del CNI, Paz Esteban, que va ser destituïda el maig per l’escàndol del ‘Catalangate’. Un nomenament que ara es fa encara més polèmic.