Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Sánchez posa el diàleg que va fer possible la transició del 78 com l’exemple a seguir

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha preguntat aquest diumenge als que “identifiquen diàleg amb una suposada humiliació” si la transició hagués estat possible sense dialogar. En un acte […]

Redacció
Redacció 27/01/2019

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha preguntat aquest diumenge als que “identifiquen diàleg amb una suposada humiliació” si la transició hagués estat possible sense dialogar. En un acte a València per presentar les candidatures a les alcaldies de municipis valencians de més de 20.000 habitants, Sánchez ha defensat que “la democràcia liberal significa respectar la llei i la Constitució, però també dialogar”. En aquest sentit, ha constatat que hi ha “tres dretes”, en referència a PP, Cs i Vox, que estan “competint per veure qui és pitjor defensant la unitat d’Espanya”. “Perquè no es defensa la unitat d’Espanya confrontant territoris i crispant els espanyols”, ha etzibat.

Segons Sánchez, “hi ha algunes idees d’Espanya on només hi caben uns”, però a la del PSOE “hi cap tothom”. També ha lamentat que hi hagi qui “confon el patriotisme amb dir ‘Viva Espanya'”, i ha assegurat que ser un patriota és treballar cada dia perquè a Espanya es visqui millor.

El socialista ha constatat que a l’oposició hi ha “molta testosterona”, que “no ajuda a resoldre els problemes, sinó que els agreuja”. En aquest punt s’ha referit a Veneçuela, i ha criticat que a l’Estat hi hagi una “oposició sense escrúpols que utilitza el dolor del poble veneçolà per atacar un govern que, juntament amb la resta d’Europa, el que està demanant són eleccions democràtiques lliures”.

També s’ha dirigit a Podem, a qui li ha dit que “l’esquerra res té a veure amb Maduro”, sinó que és “l’oposat”.

Sánchez també ha defensat de nou els pressupostos, i ha assegurat que són bons per a Espanya i per a tots els territoris.