Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Revolta al CGPJ per la plantada de Felipe VI a Barcelona

|

- Publicitat -

Ahir us explicàvem que Felipe VI ha plantat el Consell General de Poder Judicial al seu acte a Barcelona previst per aquest divendres.

Doncs ara, hi ha un gran malestar entre els vocals del sector conservador del CGPJ. Manifestaran en la Comissió Permanent d’aquest òrgan que se celebra demà dijous la seva indignació pel que consideren una exclusió de Felipe VI de l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges i demanaran explicacions pel que ha passat. Alguns apunten a l’Executiu de Pedro Sánchez com a responsable d’aquesta decisió.

Publicitat

La notícia ha causat indignació també en un ampli sector de la carrera i de manera especial a l’Escola Judicial, ja que la presència de Felipe VI en l’acte de divendres que ve fins i tot constava en les targetes d’invitació que havien arribat durant les últimes setmanes, segons diversos testimonis recollits per Europa Press. Entre els qualificatius utilitzats per comentar el que ha passat destaquen els d'”escandalós” i “lamentable”.

La majoria dels consultats també lamenten la manca d’explicacions convincents al respecte i no sembla satisfer-la excusa d’un problema de seguretat, ja que aquesta mateixa seguretat és necessària per a la resta d’autoritats que sí que han confirmat la seva assistència, com són el mateix president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lemes; la fiscal general de l’Estat, Dolors Delgado i el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, així com la d’un grup de vuit o nou vocals que tenen previst desplaçar-se a Barcelona per a l’esdeveniment.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut