Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Puigdemont i els seus exconsellers viatjaran a diverses capitals europees per l’inici del judici de l’1-O

El conseller Bosch i diversos diputats d'ERC també es desplaçaran a ciutats d'Europa el 12 de febrer per denunciar la causa

|

- Publicitat -

L’expresident Carles Puigdemont i els seus exconsellers residents a Bèlgica i el Regne Unit viatjaran a diverses capitals europees coincidint amb l’inici del judici de l’1-O. Una setmana activa del moviment independentista arreu d’Europa, ja que el conseller d’Acció Exterior Alfred Bosch i diversos diputats d’ERC també es desplaçaran a ciutats del vell continent per denunciar la causa. Puigdemont visitarà la delegació del Govern a Berlín el 12 de febrer on farà una atenció a la premsa al migdia per valorar el primer dia de judici de la causa contra els exmembres del seu govern i els líders de les entitats sobiranistes. L’ANC ha convocat una concentració a Brussel·les davant de les institucions europees per protestar contra aquest judici.

D’altra banda, el conseller Bosch serà a París el dia 12 per reobrir la delegació del Govern a França. A més, ERC ha anunciat aquest divendres que diversos diputats de la seva formació es traslladaran a l’exterior per explicar a parlamentaris d’altres estats la “repressió política” i la voluntat d’una “sortida política” al conflicte amb l’Estat. Tanmateix, encara no han concretat les dates i llocs d’aquesta gira internacional.

Publicitat

Pel que fa a la resta de membres del govern de Puigdemont a l’estranger, l’exconsellera Clara Ponsatí participarà dimarts en un debat a la ciutat noruega de Bergen.

Actes durant tota la setmana

La resta de la setmana els líders independentistes també tenen altres actes previstos. Puigdemont donarà una conferència a la Universitat de Groningen, a Holanda, i tornarà divendres a Bèlgica per presentar el seu llibre a la Fira del llibre de Brussel·les.

Després de participar en la manifestació de l’ANC a Colònia aquest cap de setmana, l’exconseller de Cultura, Lluís Puig anirà fins a Luxemburg dijous per donar una conferència sobre el Consell per a la República al Centre Català de la capital.

Sánchez visitarà Barcelona un dia abans que comenci el judici 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assistirà dilluns vinent a la cerimònia d’entrega de premis Empresa de l’Any, organitzada pel diari ‘El Periódico’, que se celebrarà a la casa Llotja de Mar de Barcelona a les vuit del vespre. Sánchez tornarà així a un edifici que coneix de prop, després que hi celebrés un Consell de Ministres extraordinari que va aixecar gran polèmica i va comportar accions de rebuig dels moviments independentistes arreu del territori català. A banda, la visita de Sánchez a Barcelona es produeix la vigília de l’inici del judici de l’1-O, i en un moment en què el diàleg entre l’executiu estatal i el català per trobar una solució política al conflicte entre Espanya i Catalunya es troba encallat.

De moment no està previst que a l’entrega de premis hi assisteixi el president del Govern, Quim Torra. Segons l’agenda de l’executiu català, sí hi aniran el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. També hi seran el director general de Difusió, Jordi del Río, i el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut