Dijous, 24 de setembre de 2020 - Edició 791
La República

Puigdemont diu que la UE “s’arrisca a ser poc útil” si no ofereix “solucions econòmiques i socials”

Comín demana un pressupost europeu que faci “un pas de gegant” i un sistema tributari europeu

Avatar
Agències 13/05/2020
Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín davant de la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, el 13 de gener del 2020. (Horitzontal)

L’eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont ha preguntat a la Unió Europea “si té un pla per salvar la democràcia quan ha estat condemnada”. Després de recordar que Amnistia Internacional ha demanat de nou l’allibertament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Puigdemont ha denunciat en un debat a l’Eurocambra sobre el pla europeu per rellançar l’economia que “els drets humans pateixen més perills avui que ahir”. “Quan els drets humans minven, qui paga la factura?”, ha dit l’eurodiputat de JxCat, que ha afegit que la Unió Europea s’arrisca a ser un “projecte poc útil” si no ofereix “solucions econòmiques i socials” a la crisi per la covid-19.

Comón reclama nous recursos propis que siguin “coherents” amb les prioritats europees

L’eurodiputat de JxCat Toni Comín ha reclamat que el pressupost europeu per als pròxims set anys faci “un pas de gegant” per donar resposta a la crisi provocada per la covid-19. En un debat sobre la resposta econòmica a la crisi, Comín ha reclamat més recursos propis que siguin “coherents” amb les prioritats europees, com el Pacte Verd. A banda de nous recursos propis, l’eurodiputat de JxCat també ha reclamat obrir el “debat” d’un sistema tributari europeu.

Relacionats