Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Primers atacs d’urticària per la presa de possessió dels presos: “És un espectacle denigrant”

|

- Publicitat -

La diputada electa del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo, lamenta haver de presenciar dimarts la pressa de possessió dels presos, també electes, al Congrés dels Diputats. Álvarez de Toledo assegura que és un “espectacle denigrant per a la democràcia haver de veure això” i assegura que aquest fet provocarà que la legislatura engegui “debilitada”. Pel que fa al Parlament de Catalunya i al Senat, la diputada popular assegura que el veto de l’independentisme a la designació de Miquel Iceta com a senador és la resposta del “nacionalisme” a una estratègia “immoral i ineficaç” del PSC per intentar “reconciliar-se” amb l’independentisme: “Iceta ha utilitzat la paraula diàleg com a propaganda, però és una paraula buida de sentit perquè el nacionalisme el que busca és xantatge”, ha etzibat.

El que més li molesta a la diputada popular, però, és la situació que es pot viure dimarts al Congrés, amb l’arribada “des de la presó” dels diputats electes processats per l’1-O i als que ha titllat de “colpistes” i “presumptes rebels i sediciosos”. “És una jornada que hauria de ser de celebració”, s’ha lamentat.

Publicitat

Álvarez de Toledo assegura que els líders independentistes que estan empresonats “mai haurien hagut de participar a unes eleccions” i lamenta que l’estat espanyol no es pugui “estalviar” la imatge de veure’ls entrar al Congrés. “Ara el que toca es treballar per la recuperació de la democràcia”, es resigna.

Sobre Iceta, Álvarez de Toledo ha afegit que després d’utilitzar el concepte ‘diàleg’ com a “eufemisme de cessió” davant l’independentisme, d’haver “avalat l’autodeterminació” i de “trencar el bloc constitucional”, ara el seu “fracàs” es consumi sent vetat “pel separatisme al que volia fer content”.

Durant la seva visita a Rubí (Vallès Occidental), Álvarez de Toledo ha reconegut el context “difícil” amb què el PP afronta les eleccions municipals a Catalunya. És un territori, diu complex “pels defensors del constitucionalisme i la democràcia” perquè “el nacionalisme ha impregnat la societat”.

Després dels pitjors resultats del PP a unes generals el 28-A, Álvarez de Toledo crida a no “deprimir-se” i apel·la a “la tenacitat, les conviccions, el coratge i la perseverança” per fer front a una nova “batalla difícil”. “És un combat llarg que donarem”, assegura la diputada dels populars catalans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut