Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Moncloa es mostra ara disposada a reunir-se però no defineix la data i incompleix el termini dels 15 dies

|

- Publicitat -

El govern espanyol ha reculat després de les crítiques a la decisió de posposar la taula de negociació entre el govern espanyol i el català i diu ara que està disposat a celebrar-la abans de les eleccions catalanes. En un comunicat d’aquest dijous a la tarda, la Moncloa insisteix que “no es donen les millors circumstàncies per iniciar el diàleg entre governs, quan un d’ells ha posat punt final a la legislatura i el nou Govern no podrà constituir-se fins a la celebració de les eleccions anunciades” però rectifica “per descartar qualsevol dubte” respecte a la seva “voluntat de dialogar”. “Manifestem la nostra disposició a celebrar la mesa de diàleg entre governs acordada, abans de les eleccions catalanes”, afirma l’executiu de Pedro Sánchez.

“Al llarg del dia d’avui hem sentit posar en dubte la nostra voluntat de dialogar i el nostre compromís de complir amb els acords pactats”, lamenta el govern espanyol, que aquest matí ha anunciat que manté la reunió amb Quim Torra de la setmana que ve però ajornava l’inici de la negociació fins després dels comicis anunciats dimecres pel president de la Generalitat.

Publicitat

ERC, amb qui el PSOE va pactar la taula de negociació, ha criticat l’ajornament i l’ha vist com un “incompliment flagrant” i una “irresponsabilitat absoluta”.

Et pot interessar  Bolaños diu que la llei d'amnistia obre "una nova etapa" de "diàleg i acords"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut