Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Marlaska se la juga assegurant que els policies enviats a Catalunya “no hi van a reprimir”

Anuncia que la seva tasca serà la de garantir “drets i llibertats”

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha justificat aquest dimecres l’enviament de mig miler de membres de la policia espanyol a Catalunya abans de la Diada i el primer aniversari de l’1-O i ha afirmat que els agents “no van a reprimir” sinó a garantir l’exercici de “drets i llibertats”. Ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta que el portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, li ha fet durant la sessió de control. Segons Rufian, el desplegament no és un reforçament sinó “una ocupació”. I més, ha apuntat, si es té en compte que en 7 anys de manifestacions milionàries “no s’ha trencat una sola paperera”, no com les de Ciutadans que “sempre acaben a pals”. “Vostè és valent”, ha afegit, “li demano que em contesti si li sembla normal, democràtic que el seu grup parlamentari veti preguntes a l’entorn que policies nacionals agredeixin físicament la dissidència política a Catalunya”.
Marlaska, per la seva banda, ha afirmat que “les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat no van a reprimir, sinó a garantir un espai on tots els ciutadans puguin exercir els seus drets i llibertats”. En aquest sentit ha afirmat que a Catalunya hi ha 2.800 policies i 1.600 guàrdies civils i que va exposar les raons del desplegament a la Junta de Seguretat, on “les van entendre i estimar més que raonables”.

En aquest marc, el ministre ha recordat que “una final de la Champions motiva un desplegament de 2.000 agents i en un esdeveniment com la Diada cal garantir l’espai públic”. “Ahir es va celebrar la Diada i no va actuar cap força de seguretat perquè van ser ciutadans pacífics”, ha dit, però cal preveure “perquè si no hi ha previsió després cal actuar de forma desproporcionada i això és el que no vol aquest govern”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut