Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Eurocambra farà esperar Espanya: avisa que estudiarà amb detall el suplicatori abans d’iniciar la seva tramitació

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu ha rebut aquest dilluns els suplicatoris cursats pel Tribunal Suprem espanyol per aixecar la immunitat parlamentària de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, però la institució comunitària ha avisat que serà un procés lent perquè ha d’estudiar-ne bé el contingut abans d’iniciar tot el procediment.

“El dossier acaba d’arribar però aquí no hi ha automatismes. S’ha de llegir, s’ha de veure efectivament si cal traduir-lo a altres idiomes o no i anem a fer el que fem sempre. Que és prendre el temps necessari per fer les coses bé “, ha explicat un portaveu de l’Eurocambra en una roda de premsa.

Publicitat

A més, ha assenyalat que la institució “no fa política” sobre el conflicte català i “ha de seguir la jurisprudència i respectar les decisions”, tant del Tribunal de Justícia de la UE, del Tribunal Suprem i de “altres òrgans considerats obligatoris envers el acta electoral europeu”.

Mentrestant, Puigdemont i Comín ocupen els seus escons al Parlament Europeu

Carles Puigdemont i Toni Comín ja ocupen els seus escons al Parlament Europeu, i el president de la cambra, David Sassoli, ha informat formalment a la resta dels membres de la seva incorporació. En una breu intervenció a l’inici del plenari, Sassoli ha dit que arran de la sentència del 19 de desembre del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Puigdemont, Comín i Oriol Junqueras eren eurodiputats des del 2 de juliol, tot i que, després, ha dit que el mandat del republicà es dona per acabat des de la decisió de la JEC d’inhabilitar-lo. Sassoli ha dit que Puigdemont i Comín seran al grup dels no adscrits.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut