Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Moncloa diu que l’acord amb Cs sobre l’estat d’alarma no afecta a la seva estratègia a Catalunya

Montero no descarta que el seu executiu demani l’aprovació d’un nou estat d’alarma després del 7 de juny

Avatar
Agències 19/05/2020

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que l’acord del seu executiu amb Cs per a la pròrroga de l’estat d’alarma no condiciona la seva estratègia respecte al conflicte polític a Catalunya. Segons Montero, l’acord és per prorrogar l’estat d’alarma i “qualsevol altra consideració que faci una altra força política no té cap tipus d’interès ni sentit” perquè el que es vota és si “continuem ordenant la sortida organitzada” de la desescalada. Montero ha insistit que l’executiu espanyol està obert a la inclusió de més formacions a la majoria parlamentària, perquè que “com més formacions polítiques s’hi sumin, millor”.

La portaveu del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta sobre el comunicat que Cs ha fet públic després de l’acord. El partit d’Inés Arrimadas assegura que “gràcies al paper de Cs, no es produirà cap taula de negociació amb ERC ni els separatistes per dinamitar la igualtat entre els espanyols”. “Estem satisfets d’haver aconseguit aïllar les demandes dels nacionalistes per posar els espanyols al centre i haver aconseguit millores per a ells”, apunta la formació taronja.

Segons la portaveu del govern espanyol, independentment de l’acord amb Cs “el govern convida el conjunt de formacions polítiques a sumar-se a aquesta iniciativa”, tot recordant que “donar suport a l’estat d’alarma no és donar suport al govern” sinó prioritzar que no hi hagi contagis. “Qualsevol altra consideració que faci una altra força política no té cap tipus d’interès ni sentit” perquè el que es vota és si “continuem ordenant la sortida organitzada” de la desescalada, de manera que “com més formacions polítiques ses sumin, millor”.

Respecte a la possibilitat que el govern espanyol presenti una nova pròrroga de l’estat d’alarma després del 7 de juny, Montero ha afirmat que el seu executiu va “pas a pas” però considera “imprescindible” acompanyar les mesures d’acord mecanisme. “Hi ha hagut consens a l’entorn que aquest instrument es prorrogui fins el 7 de juny” però “no es descarta” que se’n plantegi un altre fins al final de la desescalada, ha dit.