Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La ministra de Defensa diu que Torra “incita la violència” i porta Catalunya a “un clima de confrontació”

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, de fer “incitacions a la violència” que porten a Catalunya a un “clima de confrontació”.

En declaracions al Congreso, on ha assistit a un acte de la Fundació Carme Chacón, Robles ha titllat “d’absolutament inacceptable” la crida de l’independentisme a la desobediència civil com a resposta a la imminent a la sentència del Tribunal Suprem després del judici farsa

Publicitat

“Estem en un Estat de Dret i en un Estat de Dret cal acatar les normes. I, per descomptat, l’únic que puc fer és una crida a la sensibilitat de tots els ciutadans de Catalunya”, ha exclamat.

Segons la seva opinió, Catalunya “té una ciutadania amb molt sentit comú i que està molt per davant d’alguns dirigents polítics, com el president Torra, que amb les seves incitacions a la violència el que està fent és portar a un clima de confrontació que Catalunya no es mereix”.

En defensa de la legió bevent alcohol

D’altra banda, i pel que fa a les queixes dels independentistes per la foto de militars de la Legió prenent cerveses a Catalunya amb les armes a terra, la ministra ha indicat que l’assumpte està en mans de l’Exèrcit de Terra, que haurà de decidir si obre o no una investigació.

En tot cas, ha volgut sortir en defensa de la Legió, que compta amb “4.000 homes que són un exemple de treball i d’unes forces armades modernes com són les Forces Armades espanyoles.” Si hi ha hagut algun fet puntual d’un col·lectiu de 4.000, l’Exèrcit de Terra farà el que hagi de fer, però no ens quedem amb l’anècdota, si us plau” ha subratllat. “La legió és un cos de 4.000 homes i dones d’enorme professionalitat, d’un gran treball i que són un orgull per a Espanya”.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut