Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La justícia espanyola hauria deixat en llibertat un assassí després que declarés contra Boye

|

- Publicitat -

Escàndol majúscul que esquitxa de ple la justícia espanyola i que fa evident l’obsessió de l’Estat per intentar acabar amb l’estratègia (de moment vencedora) de l’exili de Carles Puigdemont i els altres consellers exiliats.

El passat 21 d’octubre l’Audiència Nacional va ordenar registrar el domicili de l’advocat Gonzalo Boye en el marc d’una operació contra el blanqueig de capitals relacionat amb un delicte contra la salut pública. Ja en el seu moment, l’entorn del president Puigdemont titllava el registre com una operació d’Estat “per obtenir informació privilegiada sobre l’estratègia de la seva defensa”, ja que Espanya no perdonava la derrota de les dues anteriors euroordres.

Publicitat

Ara l’escàndol sembla que es confirmaria segons les informacions publicades pel mitjà Nius.es. Resulta que el passat 24 de juliol i després d’una declaració voluntària, el narco Manuel Andrés Puentes Saavedra va convertir-se en un testimoni clau per inculpar Boye quan va mostrar-se penedit i va voler col·laborar amb la policia espanyola pel cas Mite, la investigació judicial que va desmuntar la presumpta xarxa del capo gallec Sito Miñanco. Puentes Saavedra, que portava des de febrer de 2018 a la presó, davant la jutge María Tardón va començar a assenyalar a uns i altres i va aconseguir la llibertat.

Un dels noms que va deixar caure, a delit de l’Estat, era el nom de l’advocat Gonzalo Boye que el vinculava amb el blanqueig de diners dels narcos. Aquesta acusació va ser l’argument per decretar el registre a casa del lletrat. Els agents es van emportar només una còpia dels seus correus i un bolcat complet del seu telèfon mòbil, que ha de ser expurgat. Curiosament, poc després de declarar, el 5 d’agost de 2019, Puentes Saavedra sortia lliure.

Et pot interessar  Puigdemont, disposat a tornar a Catalunya i ser president, segons Gonzalo Boye

El fet és especialment esgarrifós tenint en compte que Puentes Saavedra està investigat des del març de l’any passat davant la sospita que hauria encarregat un assassinat. La mort d’un altre dels investigats, anomenat Santiago Quintero Marín, que va ser acribillat a trets a Pereira (Colòmbia) el 29 de gener de 2018.

El mateix Puigdemont ha volgut fer-se ressò d’aquest greu fet que retrata la justícia espanyola.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut