Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La justícia belga colpeja de nou a l’Estat: Rebutjada l’extradició de Valtonyc

Rebutja els tres càrrecs que se li imputaven

|

- Publicitat -

El cantant de rap, Josep Valtònyc, no serà extradit a l’Estat espanyol. La justícia belga ha rebutjat els tres càrrecs que se li imputaven. Segons ha explicat el mateix Valtònyc, el jutge considera que no hi ha terrorisme perquè no hi ha cap banda terrorista en actiu, no hi ha amenaces ni és un enemic de la corona: “Animo buscar la justícia fora d’Espanya”.

L’advocat Boye ha demanat a l’Estat que deixi de provocar episodis “bochornosos”: “A l’Audiència Nacional els hi diem que utilitzin estàndards europeus per no repetir moments com aquests”

Publicitat

Els delictes que se li imputaven a Valtonyc són els d’enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres de diverses cançons.

AMPLIACIÓ. La fiscalia de Flandes Oriental ja ha presentat recurs a la decisió del jutge de Gant. Ara, correspon a la Cambra d’Apel·lacions estudiar el recurs. En un marge de 30 dies, un tribunal de tres jutges d’aquesta cambra haurà de tornar a pronunciar-se sobre el cas del mallorquí.

Els advocats de la defensa, per la seva banda, ja han explicat als mitjans que la fiscalia belga tenia aquesta opció i que s’esperaven que presentessin al·legacions. Qui directament no pot recórrer la decisió del jutge de Gant de no extradir Valtònyc és l’estat espanyol, que en aquest cas representa la fiscalia belga.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut